2009. január 14., szerda

Rostélyos



Nekem nincs önbizalmam a marhahús grillezéséhez, mert félek, hogy rágós lesz.
Ezért elegánsan átengedtem Alinak a serpenyőt, aki haláltmegvető bátorsággal grillez. Kicsit azért neki is küzdelmesre sikeredett, de azt mondta, hogy még szorgalmasan gyakorol ez ügyben. Gyula szerint mint minden, ez is alapanyagokon múlik, és ő a lógatott marhára esküszik, ami - tapasztaltuk - kívül csodálatosan megsült, belül pedig omlós és szaftos volt....
No de térjünk vissza a valósághoz, a mi Írországot idéző vacsoránkhoz: kaptunk finom Kilkeny sört hozzá :).
Ali kb másfél-kétcentisre szeletelte a rostélyost, és olívaolaj és vaj keverékén sütötte meg, mégpedig oldalanként hat-hat percet grillezve. Hát mit mondjak, ha az állaga nem is volt még tökéletes, de az íze, mmmmm....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése