2009. január 9., péntek

Mami Klasszikus Pogácsája


Természetesen most is Ő készítette a pogácsát - ki más? Én csak lejegyzetelem, mert Bori régebben már érdeklődött eziránt.
-fél kg liszt
-1 kocka Ram amargarin
-negyed kg túró
-1 deci tejföl
-fél marék só
-1 tojás
-2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva (azaz: Langyos tejbe kávéskanál cukor, élesztőt belemorzsolni, langyos helyen tartani.)

Mindezt alaposan összegyúrjuk és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Másnap kinyújtjuk egész nagyra és a tetejét megkenjük margarinnal.
Így kell hajtogatni:
Bal kéz felől behajtjuk félig, aztán alulról föl 1/3-ig, és a fölsőt alája hajtjuk.
2,5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle, bekockázzuk a tetejét és megkenjük sózott tojással.
250 fokon megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. hétvégén én is pogácsát sütöttem, és kimaradt belőle 1ek zsír - borította kicsit az állagát, de az íze így is jó lett - a tieteket is kipróbálom, kevés jó pogácsa recept van a neten. szép lett, ügyesek vagytok.

    VálaszTörlés