2009. január 5., hétfő

Grillezett pangáziusz zöldsalátával



A pangáziusz nevű halat az Annáéknál szerettem meg, sőt ott találkoztam vele először. Én, aki egyáltalán nem értek a halak elkészítéséhez, mondhatom, hogy nem lehet elrontani!
A grillező serpenyőbe kevés olívaolajat permetezünk, és két-két perc alatt megsütjük a halszeletek mindkét oldalát, pár csepp citromlevet csurgatva rá. Én a végén, amikor már megsült, nyomok rá egy kis fokhagymát és azzal is pirítom egy iciripicirit.

Zöldsaláta vinaigrette mártással:
Fejes saláta leveleit tépkedjük össze, és karikázzunk bele 2 lilahagymát.
1 gerezd összetört fokhagymát, 1 teáskanálnyi dijoni mustárt, 2 evőkanálnyi fehérborecetet, és kb 2 kanálnyi extraszűz olívaolajat keverjünk össze (az olajat fokozatosan csurgatva hozzá), tekerjünk bele egy kis borsot, és ebbe forgassuk bele lazán a salátát, hogy mindenhol bevonja a mártás.

3 megjegyzés:

  1. a pangáziusz nem valami kétéltű?

    VálaszTörlés
  2. Na tessék, a Magdi meg azt kérdezte, hogy vajon a cipőfelsőrész-készítőnél árulnak-e ilyesmit??

    VálaszTörlés
  3. Ne egyétek, az USA már 2003-ban betiltotta:
    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20120425-teriteken-a-legocskabb-hal-a-pangasius-vagy-pnagaziusz.html

    VálaszTörlés